Angselius Rönn
erbjudanden.jpg

Nyheter

På gång.

Ricky och Sanna får Angselius Rönns stipendier 2016!

sanna-ricky_so2.jpg

Handbollsspelaren Ricky Landgraff och simmerskan Sanna Marjeta är årets mottagare av Angselius Rönns stipendium för enastående idrottsprestationer inom Special Olympics.

Sedan år 2010 har Angselius Rönn tillsammans med Special Olympics delat ut två idrottsstipendier på 10 000 kronor vardera till en kvinna och en man som uppvisat stort engagemang och extra fina idrottsprestationer under året. Det var under Special Olympic Games i Göteborg i somras som både Ricky och Sanna visade prov på stor vinnarskalle och ännu större hjärta då de vann guld i sin respektive idrott. Årets stipendiater presenterades till jubel och champagne på Angselius Rönns årliga julmingel med motiveringarna:

Ricky Landgraff – handboll
En fantastisk handbollsspelare inom Special Olympics. Han lever verkligen upp till bilden av hur en bra och fin lagkamrat kan vara och hur man som idrottsman – oavsett nivå – kan vara en förebild både på och utanför planen. Ricky förkroppsligar verkligen vad en viktig ambassadör för Special Olympics i Sverige kan ge tillbaka till omgivningen.

Sanna Marjeta – simning
Sanna vill väldigt gärna tävla, hon älskar medaljer och det har stärkts genom gemenskapen som hon får inom Special Olympics. Hon satte därför upp en tydlig målbild inför Special Olympics Games i Göteborg, tränade mer, gjorde en riktigt fin prestation och vann till slut guld under Special Olympics Games 2016.

Elin Sivard